Världspremiär Volvo V60

Volvo V60 13-14/11 hos Bilbolaget

Volvo V60 gör entré på marknaden, fast besluten att ge helt nya sedanmodellen S60 en tuff match om titeln ”Volvos mest dynamiska modell någonsin”.

Inte mindre än 90 procent av årsproduktionen av V60 på 50 000 bilar kommer att hitta köpare i Europa. V60 tillverkas på Volvo Personvagnars fabrik i Torslanda. Produktionen startade den 30 augusti 2010

Coupé snarare än herrgårdsvagn

Ur designsynpunkt var inriktningen att skapa en bil som var så nära en coupé som möjligt, samtidigt som man behåller det där praktiska extra utrymmet där bak. En sports wagon försöker inte konkurrera med en traditionell herrgårdsvagn. För de kunder som vill ha massor av utrymme har vi V70 eller XC70.
Den uttalade kilformen och den låga, coupéliknande taklinjen på nya V60 följer skuldrornas profil längs bilens sidor, vilket skapar en mjuk, men ändå kraftfull dubbel våg från strålkastarna i fronten till baklyktorna.

Sportbilskänsla

I mitten av den dubbla vågen finns en vågdal som visuellt pressar ned bilen. Det stärker profilen och ger bilen ett muskulösare och lägre utseende. Sportbilskänslan framhävs också av den skulpterade motorhuven och de korta överhängen fram och bak.

Läs mer via länkarna nedan:

via Volvo V60 – årsmodell 2011 >>

se Volvos hemsida >>

Välkommen till Bilbolaget helgen den 13-14/11 för Världspremiär! >>